Яка вартість золота. Ч.2

670px-Calculate-the-Value-of-Scrap-Gold-Step-5

Ми вже говорили як важливо самостійно розуміти вартість золота і не стати жертвою численних шахраїв і недобросовісних скупників. У цій статті хотілося б продовжити цю тему.

Насамперед ви повинні самостійно дізнатися точну вагу вашого золотого брухту.

Визначте вагу Вашого золота

Визначення ваги Вашого золотого брухту допоможе розрахувати його базову вартість. Це не обов’язково, що Ви отримаєте таку суму, але базову вартість добре знати як орієнтир у момент початку переговорів.

Вам знадобляться хороші ваги (Про всяк випадок, 1 унція відповідає 28,3495231 грамів, якщо ви дістали ваги іноземного виробництва). Ви можете купити ювелірні ваги – це найкращий спосіб з’ясувати точну масу золота. Але, з іншого боку, якщо зважити знадобитися лише один раз, то вийде дорого, тому спробуйте здійснити задумане у ювеліра.

Ну, а за тим визначте вартість вашого золота

Спосіб дізнатися ціну за 1 грам всього один — поточна ринкова ціна, яка, до речі, коливається протягом дня. Потім проста арифметика — помножити кількість грам вашого золота на ціну за 1 грам відповідно до проби вашого виробу.

Якщо ви збираєтеся йти прямо в ломбард, то дізнайтеся по телефону або інтернету їхню поточну ціну скупки золотого брухту, — так вас не обдурять з вагою, але запропонована ціна буде в будь-якому випадку на 30-60% нижче ринкової. Ломбард треба вибирати найнадійніший.

За матеріалами ru.wikihow.com